Cancel

27.10.02

"Windows heeft uw klok aangepast aan de zomertijd", zei Cancel's computer na het opstarten.




23.10.02

Strange & Beautiful
Denk aan de gevoeligste nummers van Coldplay of Radiohead. In die categorie valt ook Strange and Beautiful van de engelse groep Aqualung. Kippevel!

De nieuwe van Relax is misschien nog wel lekkerder dan de vorige. Opnieuw een erg vette funky hip-hop track: Rock-a-Spot .

Raymzter was de afgelopen week te zien in alle journaals. Zijn single Kut marokkanen ??! ( Video) heeft ongetwijfeld meer actualiteitswaarde dan muzikale kwaliteit: Lees de tekst maar eens. Toch klinkt het zeker niet onaardig en is de combinatie van traditionele arabische muziek met hip-hopbeats origineel. Helemaal als daar in het nederlands overheen gerapt wordt.Maar ja, Raymzter is natuurlijk niets voor niets net zo Marokkaans als Nederlands.




22.10.02

Daar gaan we weer...
Herman Heinsbroek gaat de verkiezingen in met een nieuwe partij: Lijst Nieuwe Politiek.
Natuurlijk heeft de LPF al weer afkeurend gereageerd. Mat Herben: "Het gaat hem om de promotie van het product Heinsbroek en niet om de nieuwe politiek. Het individuele belang zou ondergeschikt moeten zijn aan het landsbelang." Waarom wordt Cancel toch altijd zo argwanend als LPF-ers de term landsbelang gebruiken?




20.10.02

15.10.02

Nieuwe Muziek
Er is een "nieuwe" single van Nirvana: You know you're right (MP3). De song schijnt in januari 1994, minder dan 3 maanden voordat zanger Kurt Cobain zelfmoord pleegde, opgenomen te zijn. De song kan nu uitgebracht worden, omdat Courtney Love eindelijk haar geschil met de bandleden Krist Novoselic, Dave Grohl en de platenmaatschappij over de rechten van het Nirvana materiaal heeft bijgelegd.

Coldplay heeft de prachtige piano ballade The Scientist ( fragment) uitgebracht als tweede single van het album A rush of blood to the head.




13.10.02

12.10.02

Nog 19 dagen...
... om deze gratis Spinvis MP3, van het nummer een nagemaakte gek, te downloaden van de site van zijn platenmaatschappij Excelsior. Dit nummer is niet afkomstig van zijn geweldige debuutalbum maar van een bijzondere cd-single, getiteld Nog Meer Apen: De drie nummers die hier opstaan zijn geïnspireerd door de legendarische Bredase komiek Abraham de Winter (1841-1920), in zijn tijd één van de populairste komieken van Nederland. De single werd/wordt alleen verkocht in de bredase vestiging van platenzaak Velvet Music.




9.10.02

Nieuwe Muziek
Mooie, sfeervolle single van DJ Shadow : Six Days (RealAudio). De nieuwe remix met Mos Def schijnt ook fenomenaal te zijn maar die heeft Cancel helaas niet kunnen vinden.

De Single van Moguai heeft wat weg van Azido Da Bass's Dooms Night (vooral bekend van de Timo Maas remix). Het maakt U know Y (RealAudio Fragment) opwindend genoeg

De Vines zijn de australische versie van de Strokes. Rock 'n Roll dus. De nieuwe single, met de geweldige titel Outtathaway (Windows Media Video), is daar een uitstekend voorbeeld van."